Az aloe ital kis mennyiségű fogyasztásával kényelmesen vehetjük fel a harcot a betegségek megelőzésében, illetve a nem megfelelő táplálékbevitel során fellépő vitaminhiánnyal szemben.
Néhány hatóanyag, ami az aloe italban megtalálható:
Vitaminok: A, B1, B2, B3, B6, B12, C, E, folsav
Ásványok: kálcium, kálium, magnézium, nátrium, réz, vas, cink, mangán
Aminosavak: lizin, treonin, valin, metionin, izoleucin, fenilalanin, triptofán, arginin, aszparaginsav, szerin, glutaminsav, glicin, alanin, cisztein, tirozin, hisztidin, prolin, hidroxiprolint, leucinea
Enzimek: oxidáz, kataláz, amiláz, bradykinase, celluláz, lipáz, allinase, foszfatáz, kreatin-foszfokináz, dehidrogenáz, SGO-transzamináz, SGP-transzamináz
Mono- poliszacharidok: acemannan, arabinózon, galaktóz, szőlőcukor, mannóz, ramnóz, xilóz, aszkorbinsav, glükuronsav, galakturonsav, cellulóz Szterinek: kampeszterin, lupeol, ß-szitoszterol
Acemannan – értékes és fontos: Az aloe vera levelekből készült gél egyik legfontosabb összetevője az acemannan, ami a muko-poliszacharidokhoz tartozik, és a sejtek magjában található. Az acemannan jótékony hatását elsősorban az aloe vera több, más összetevőivel együttesen fejti ki.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: